Български автомобил с 20 нелегални мигранти е задържан в Гърция

Български автомобил с 20 нелегални мигранти е задържан в Гърция

Гръцката полиция е задържала автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти в него. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора.

Ванът с хасковска регистрация не спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун.

Започна преследване с десет полицейски коли като, за да не се стигне до катастрофа, властите предупреждават пътуващите автомобили да се махнат от пътя.

Когато българската кола навлязла в Солун е била принудена от полицията да спре. Предварително полицаите са били изключили светофарите на кръстовищата и отстранили от тях останалите автомобили. Във вана с български номера са намерени 20 нелегални мигранти, влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция.

Полицията не посочва дали шофьорът на колата е българин, както твърдят очевидци на ареста.

Магистралата от границата с Турция до Солун е под засилен полицейски контрол в акция срещу нелегалния трафик на хора. Проверяват се денонощно всички коли, за които има съмнение, че може да превозват мигранти. Полицията има информация, че цената на трафика до Солун е над 2 хиляди евро на човек.

Арестуваните са предадени на прокуратурата в Солун.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?