Български фирми подписаха договори за над 30 млн. евро в Шанхай

Министър Караниколов ръководи българската делегация в Шанхай

Български компании от хранително-вкусовата и козметичната промишленост подписаха договори за износ за над 30 млн. евро само за първите дни на Първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки в Шанхай от 5 до 10 ноември, съобщиха от икономическото ведомство в четвъртък.

В бизнес делегацията, водена от икономическия министър Емил Караниколов, влизат представители на 32 български компании. Те са осъществили множество директни продажби и контакти с потенциални  китайски партньори - дистрибутори на козметика, храни и напитки. Подписани са били няколко предварителни договора за трайна дистрибуция.

"Считаме, че има още възможности за по-нататъшно разширяване на българския износ. Надявам се вашият пример да е основа за задълбочаване на партньорството с Китай“, казва Караниколов, цитиран от ведомствения пресцентър.

В първото издание на Китайския международен панаир за вносни стоки участват над 130 държави, а българското национално участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерство на икономиката. Над 3600 международни компании ще проведат дискусии и срещи с над 400 000 търговски компании от Китай и страни отвъд океана.

Споделяне

Още от Бизнес

Как да се подходи с новата детска болница?