Български тийнейджъри в детска престъпна банда на гръцкия остров Кос

Полицията на гръцкия остров Кос е разбила детска престъпна банда, в която участвали и двама български тийнейджъри, съобщава гръцкият вестник "Етнос", цитиран от БТА в петък.

В бандата членували 15 непълнолетни на възраст между 14 и 17 години - 13 гръцки момчета и две български, деца на икономически имигранти. Членовете на бандата са задържани за девет обира на магазини, две кражби на мотоциклети и материални щети, нанесени на училищна сграда.

Някои от момчетата са известни на полицията заради предишни дребни кражби. Наскоро обаче започнали да действат заедно като организирана престъпна банда. Не всички членове участвали в кражбите. Всеки път обирите били извършвани от пет-шест момчета, които се редували, като всеки от тях имал определена роля.

Повечето от тийнейджърите са проблемни деца, оставени без родителски надзор и грижи, отбелязва изданието. Властите са задържали и родителите на българските тийнейджъри, както и трима родители на гръцки членове на бандата по обвинение в пренебрегване на родителските задължения.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?