Български ученици с 4 медала от международна олимпиада по биология

Сн. БГНЕС

Български ученици спечелиха 4 медала - един сребърен и три бронзови, на Международна олимпиада по биология в иранската столица Техеран, предаде БГНЕС.

Със сребърен медал от състезанието се връща единадесетокласникът Здравко Иванов от Софийската математическа гимназия, Бронзови медали спечелиха трима ученици от Националната природо-математическа гимназия – дванадесетокласниците Виктор Георгиев, Ваня Миланова и единадесетокласникът Иван Георгиев.

Резултатите на учениците са резултат от целогодишната им работа и няколкоседмичната подготовка с техните ръководители - Албена Йорданова, доцент в Медицинския факултет на Софийския университет, Снежанка Томова - доцент в Биологическия факултет на СУ, и Радослав Александров - докторант в Института по молекулярна биология при БАН.

Подготовката и участието на отборите на международни олимпиади се извършва благодарение на подкрепата на Фондация "Америка за България".

България е една от шестте страни основателки на олимпиадата през 1989 г. и изпраща своя делегация още от самото начало. Традиционно страната ни се представя на високо ниво и е спечелила много медали. Годината с най-високи резултати от началото до сега бе 2017.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?