Български журналисти могат да кандидатстват за стипендия за обучение САЩ

Български журналисти могат да кандидатстват за стипендия за обучение САЩ

Обучение в САЩ за български журналисти ще бъде организирано от Фондация "Америка за България" и World Press Institute (WPI), съобщават организаторите на проекта.

Програмата е предназначена за журналисти и фотожурналисти от печатни, електронни и онлайн медии с над 5 години професионален опит . На кандидат-стипендиантите се предоставя възможност за деветседмично обучение в САЩ, между август и октомври 2018.

Програмата за журналисти се провежда в базата на World Press Institute в Минеаполис и включва пътувания до Вашингтон, Ню Йорк и други големи американски градове.

Избраният стипендиант ще стане част от група от 10 журналисти, работещи в медии от различни краища на света. Програмата осигурява потапяне в политиката, бизнеса, културата на управление, медиите и журналистическата етика на САЩ чрез поредица от обучения, пътувания и интервюта.

Кандидатите трябва да попълнят формуляр в уебсайта на WPI, както и да предоставят 2 есета, вече публикувани или излъчени материали, сертификати за награди и други стипендии, три препоръки.

Стипендията покрива разходите за пътуване, настаняване и дневни. Документи за кандидатстване се приемат до 16 март 2017 г. Името на избрания стипендиант ще бъде обявени в началото на май.

Допълнителна информация за кандидатстване по програмата можете да намерите на сайта на World Press Institute (WPI).

Споделяне

Още от България