Банка ДСК предлага видео жестов превод за клиенти с увреден слух

Пилотният проект стартира в пет клона на банката в София, Пловдив, Варна и Бургас

Снимка: Банка ДСК

Банка ДСК въведе услуга за видео жестов превод за клиенти с увреден слух, съобщиха от финансовата институция.

Проектът е реализиран съвместно с фондация "Заслушай се" и платформата "TotalK" и стартира в пет офиса на банката в страната:

на ул. "Цар Калоян" № 1 в София
на бул. "Искърско шосе" № 7 в София
на ул. "Христо Г. Данов" № 6 в Пловдив
на бул. "Владислав Варненчик" № 53-55 във Варна
на ул. "Васил Априлов" № 12 в Бургас

Специализираната платформа е инсталирана на таблетни устройства, като обслужването на клиентите се осъществява чрез онлайн видео жестов превод в реално време. Връзката между служителя на банката в съответния клон и преводача е възможна чрез поставяне на слушалки към таблета.

За да ползват услугата, клиентите могат да посетят директно някой от петте клона и да изберат опцията "Услуги с жестов превод" от повикващата система, след което ще бъдат поканени на гише, обозначено със специален стикер. За по-голямо удобство, клиентите могат да заявят желанието си да ползват услугата предварително – чрез мобилно приложение TotalK, налично за Android, а скоро и за iOS. При получаване на подобна заявка жестовите преводачи уведомяват избраното от клиента поделение на банката и изпращат на клиента уникален код, който се въвежда на устройството на повикващата система на място в клона на банката.

"Като социално отговорна компания Банка ДСК се стреми да подпомага пълноценното участие на хората с увреден слух в ежедневния живот, включително чрез улесняване на достъпа им до финансови продукти и услуги. Проектът интегрира възможностите и последните тенденции в развитието на новите технологии - стратегия, която банката следва като част от своята дигитална трансформация", сподели главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова.

За техническата реализация на проекта финансовата институция работи съвместно с платформата "TotalK" - социален бизнес за предоставяне на услуги за достъпна среда на глухите хора в България. По този начин банката се присъединява към каузата за премахваме на бариерите между хората с увреден слух и чуващото общество.

Споделяне

Още от Общество