Бареков и Дилов-син ще правят голяма центристка патриотична коалиция

"България без цензура" и "Гергьовден“ са започнали в петък първите публични дебати за създаване на голяма центристка патриотична коалиция, съобщи сайтът bnews, който е близък до новия партиен лидер Николай Бареков. Партията му преговаря за общи действия още с ВМРО и Земеделския народен съюз. Дори един депутат в сегашния парламент - Румен Йончев, член на ЗНС, напусна Коалиция за България и стана независим и "глас" на "България без цензура".

"С "Гергьовден" имаме идейно-политическо сходство, имаме обща електорална база - младите хора, средната класа, на места водим разговори с техните регионални представители", обясни Бареков.

Коалицията щяла да е в далечна перспектива – за европейски, парламентарни и президентски избори.

"При цялата омраза и разделение ние държим решаващия глас, ние ще кажем кога ще има избори, ние е кажем кой ще управлява България. Следващото управление без нас няма да се случи", заяви Бареков, обявявайки, че с партията си ще се позиционира в центъра на политическото пространство.

Почетният лидер и лице на "Гергьовден" Любен Дилов-син в момента води предаване по ТВ7, която донеотдавна работеше под директорството на Бареков.

Самият Дилов през годините бе инициатор и участник заедно с партията си в многочислени политически коалиции и формирования.

Споделяне

Още от България