Бареков се почувства "оклеветен" от новина за съвместна изява с банкера Цветан Василев

Бареков се почувства "оклеветен" от новина за съвместна изява с банкера Цветан Василев

Николай Бареков – телевизионният водещ, който използва предаването си в ТВ7 за организиране на бъдеща партия, опроверга съобщението на антиправителствената информационна служба, че банкерът Цветан Василев е представил лично политическия му проект пред избран кръг местни бизнесмени и граждани в родния си град Габрово.

Това е "долна лъжа и клевета", коментира в сряда Бареков. Незнайно защо той смята, че представянето му от Цветан Василев би било злепоставящо честта, достойнството или доброто му име в обществото, каквото е значението на думата клевета.

"Затворена среща с участие на банкера, който официално отрича връзка с политиката и медиите на Пеевски, се е провела часове преди представлението "България без цензура“ в града на 9 октомври", пише сайтът Noresharski. В зала "Дружба“ на хотел "Балкан“ са присъствали между 20 и 30 души. Повечето бизнесмени са били лични познати на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев или клиенти на банката, допълва сайтът.

От хотела потвърдиха, че залата е била резервирана за събития в този час на 8 и на 9 октомври от ТВ7.

Информацията за срещата е получена от симпатизант на протестите, който е присъствал на представянето на Бареков. Основната цел на срещата е била да се представи новият политически лидер и платформата му.

Говореше основно Бареков, но Цветан Василев стоеше до него, като допълваше и поправяше водещия, особено когато той издишаше откъм аргументи, разказва присъствал на събитието.

Основната риторика е била познатата от телевизионните изказвания на Бареков. Краткото изказване на Цветан Василев е било насочено най-вече срещу президента Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев, съсобственик на "Икономедиа", съобщава източникът на сайта Noresharski.

Габрово е родно място на банкера Василев и е спряган като град, в който новата партия ще бъде регистрирана.

След публикуването на новината Николай Бареков заяви пред няколко онлайн медии: "Тотална лъжа и клевета са публикациите, че Цветан Василев е представил партията ми в Габрово. По време на срещата ми в града присъстваха множество неправителствени организации като Съюза на индустриалците в България, "Будно Габрово" с председател Красимир Ташев, лекари, основатели на ГЕРБ, учители и представители на бизнеса. На тази среща никога и под никаква форма не е присъствал Цветан Василев. В залата имаше около 100 човека и те могат да го потвърдят. Доколкото знам Цветан Василев само помага на волейболния отбор в града". Бареков допълни пред "Блиц", че цялата атака срещу него идва от медии, свързани с Иво Прокопиев.

"Срещата в Габрово предизвика огромен интерес. Хората поставиха много въпроси. За това организирах и втора среща на следващия ден между моите юристи и хората от бизнеса в региона. Аз не присъствах на нея, защото бях вече във Велико Търново", обясни още той.

Пред "Дневник" източник от Габрово обаче също потвърди, че среща в присъствието на банкера Цветан Василев е имало на 9 октомври преди предаването "Без цензура" и на нея са били някои от най-големите местни предприемачи.

Според информацията на изданието става дума за две различни срещи. И едната, за която говори Бареков, е била с много по-широк кръг хора. Другата е била в намален състав и именно на нея се е появил Цветан Василев.

Споделяне

Още по темата

Още от България