Баретите откриха мъртъв убиеца от Ботевград

Баретите откриха мъртъв убиеца от Ботевград

Мъжът, който във вторник уби съпругата си в Ботевград, е бил въоръжен с две ловни пушки. Затова МВР е изпратило Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) да го издирва. В апартамента му е проникнато с робот, управляван от служителите на СОБТ.

42-годишният Любомир Аяров е бил открит мъртъв с огнестрелна рана в главата около полунощ, няколко часа след като уби жена си с нож пред шивашкото ателие, в което тя е работела. Според разследващите той се е самоубил.

Аяров е получил разрешение да си купи оръжията през 2017 г., обясни шефът на областната дирекция на МВР Николай Спасов. Според него мъжът се е самоубил около 18 ч., малко след като намушкал съпругата си.

Основната версия за убийството е ревност. Има данни, че жената е искала да се разделят, заяви окръжният прокурор на София Наталия Николова. Според неофициална информация Аяров е убил съпругата си, след като научил, че му изневерява.

Издирването на мъжа е започнало малко след убийството. Полицията имала данни, че той може да се укрие на пет адреса. Затова започнало поетапната им проверка. В крайна сметка мъжът е бил открит в семейния апартамент.

На убитата 37-годишна жена са нанесени три удара с нож, обясни Николова. Две от раните са в областта на гърдите, а третата – в шията.

"По тялото няма следи от борба, няма защитни наранявания, няма скубане, бутане или каквото и да било друго", каза тя.

В МВР не са постъпвали жалби от пострадалата жена или от нейни близки.

Разследващите имат свидетелски показания, както и видеозаписи от охранителни камери от момента убийството. На тях се вижда как Аяров спира с колата си пред шивашкото ателие. След кратък разговор със съпругата си той си тръгва, а жената остава да лежи на тротоара. Нанесените удари не се виждат на записа, тъй като двамата стоят зад автомобила.

Това е поредното убийство на жена от съпруг или партньор. Преди по-малко от месец 41-годишен мъж от Варна преби до смърт съпругата си два дни преди първото заседание по бракоразводното им дело.

Според статистиката на МВР през последните три години има сериозен ръст при убийствата на жени при домашно насилие.

В края на миналата година бяха приети промени в НК, според които убийството при домашно насилие се наказва с доживотен затвор.


С

Споделяне

Още по темата

Още от България