“Бъргър Кинг“ продадена на инвестиционна фирма

“Бъргър Кинг“ продадена на инвестиционна фирма

Втората по големина американска верига за хранене “Бъргър Кинг“ прие да бъде купена от инвестиционната фирма “3 Джи Кепитъл“ срещу 24 долара за акция или обща цена от около 3.26 млрд. долара, предаде Ройтерс в четвъртък.

Като се включат обаче и дълговете на компанията, които ще бъдат поети от “3 Джи“, сделката излиза около 4 млрд. долара. Очаква се транзакцията да се осъществи в последното тримесечие на 2010 г.

Веригата, която разполага с 12 100 обекта, бе обект на слухове за продажба в последните дни. Преди да бъде обявена сделката, акциите на компанията поскъпнаха с над 23 процента до 23.25 долара.

31 на сто от “Бъргър Кинг“ все още са обща собственост на “Ти Пи Джи Кепитъл Ел Пи“, Голдмън Сакс Кепитъл Партърс“ и “Бейн Кепитъл Инвестърс“ и този дял ще бъде предложен за продажба на търг, който се очаква да започне на 17 септември.

"Бъргър кинг" отчете 2.3% спад на продажбите в световен мащаб за завършилата фискална 2010 г. в сравнение с 1.2% ръст година по-рано. Потреблението на продуктите на компанията в Канада и САЩ пък се е свило с 3.9%.

Споделяне

Още от Бизнес