Бързи и яростни в София: 15 блъснати и 10 изгорели коли при две гонки и палеж

И двамата бегълци са без книжки и отказват тест за алкохол и дрога

Снимка: бТВ

Подобие на филмов екшън се разигра по улиците на София – за по-малко от денонощие полицията участва в две последователни гонки, при които преследваните шофьори пометоха общо 15 паркирани автомобила.

Междувременно други 10 коли бяха напълно унищожени при умишлен палеж на охраняем паркинг.

Двете гонки все пак завършиха благополучно без жертви или пострадали и с двама задържани шофьори без книжки. И двамата са отказали да дадат проби за алкохол и наркотици, но са лъхали на алкохол, заради което полицията смята, че са били пияни. По случая с палежа все още няма заподозрени.

Криминалната хроника с дъх на бензин започна около 17.00 часа в четвъртък, когато служител на СДВР в почивка подава сигнал за неадекватно движещо се такси със спукана гума в района на бул. "Рожен".

Изпратените на мястото екипи на "Пътна полиция" започват преследване, след като таксиметровият шофьор отказва да спре. Преди да бъде заловен на бул. "Ломско шосе", той успява последователно да удари 8 паркирани автомобила. След задържането му става ясно, че мъжът е с отнета за 30 месеца през 2017 г. шофьорска книжка заради пореден отказ да бъде изследван за алкохол и наркотици.

"Полицай, който не е на работа, вижда водач, който се движи на зиг-заг със спукана гума. Вижда в далечината екип на "Пътна полиция", посочва автомобила и колегите го спират. В момента, в който му проверяват документите, шофьорът решава да даде газ и да се опита да избяга със спуканата гума, при което удря осем автомобила. Впоследствие е задържан, отказва проби за алкохол и наркотици, буйства", разказа зам.-шефът на СДВР Антон Златанов.

Малко след полунощ в пожарната е получен сигнал за няколко горящи коли на охраняем паркинг, собственост на заложна къща в жк "Люлин". Пристигналите екипи потушават пламъците, но 10 автомобила са напълно унищожени. По случая е образувано досъдебно производство, като основната версия е умишлен палеж.

Около 4.20 часа в СДВР е подаден друг сигнал за рисково шофиране в района на улиците "Кирил Драганов" и "Калотина". Впоследствие и този шофьор отказва да спре за проверка и започва гонка с униформените. При преследването 27-годишният мъж удря 7 паркирани коли, след което е задържан.

"Този път колегите опитват да спрат друг водач, който не е таксиметров шофьор. Той проявява неподчинение и бяга. Включват се и други патрули. Преди да го настигнат, той удря седем паркирани автомобила. Оказва съпротива, но е задържан в районното", добави Златанов.

Вторият беглец също не е имал право да управлява автомобил, тъй като заявил, че е изгубил шофьорската си книжка миналата година, но така и не си е извадил нова. Двамата шофьори са задържани за 24 часа, допълниха от столичната полиция.

Споделяне

Още от България