БДЖ временно спира влаковете между Нова Загора и Зимница

През периода от 25-и ноември до 13-и декември 2014-а година ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Нова Загора и Зимница. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще извършва в посочения участък, съобщиха от БДЖ.

През периода на ремонта ще бъдат въведени промени в разписанията и маршрутите на всички бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка Нова Загора – Зимница. С частична промяна в своя маршрут ще се движат 2 бързи влака със задължителна резервация и 18 бързи влака, които пътуват по маршрутите от София за Бургас и Варна, през Пловдив и Стара Загора, както и в обратните направления. Тези влакове ще се движат по променен маршрут от Стара Загора през Тулово, вместо по редовното си направление през Нова Загора – Ямбол – Зимница. В обратното направление влаковете ще се движат по променен маршрут през Зимница-Тулово-Стара Загора, вместо през Зимница – Ямбол – Нова Загора.

За осигуряване на транспортно обслужване на своите клиенти "Холдинг БДЖ" ЕАД ще пусне шест допълнителни бързи и пет пътнически влака, които ще пътуват в участъка между Стара Загора и Нова Загора.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?