Бебе на осем месеца бе намерено чрез Фейсбук след хаоса в Ница

Какви хора загинаха в атентата

Бебе на осем месеца, което е било загубено от родителите си по време на ужаса и хаоса, настъпили на крайбрежния булевард в Ница при нападението в четвъртък вечерта, е било открито по-късно чрез апел за помощ във Фейсбук.

Постингът е бил написан от Тиава Бенер, която не е майка на бебето. Именно нейното послание обаче е бил споделено стотици пъти в социалната мрежа, което е довело до намирането на детето. Тя е написала, че бебе в синя количка е изгубено, докато стотиците хора на булеварда се опитвали панически да избягат от вилнеещия тежкотоварен камион.

"Намерено е! Благодаря на Фейсбук и на всички от вас, които помогнаха", написа Бенер няколко часа по-късно.

Оказало се е, че млада жена първа е открила безпризорното бебе и го прибрала в дома си. По-късно тя е влязла във Фейсбук, където е видяла снимката на детето. Веднага след това момичето се е свързало с родителите, които са си го прибрали.

Стотици други хора се опитваха да открият близките си след атентата в Ница. Много от съобщенията са: "Изплашени сме до смърт" и "Не сме го виждали, откакто отиде да гледа фойерверките". Голяма част от издирваните са деца и тинейджъри.

Много хора обаче са нямали късмета на бебето в синята количка.

Кои са някои от жертвите на атентата

Фатима Шарихи е била първата жертва на терориста, пише "Гардиън". Тя е майка на седем деца, които я описват като "изключителен човек". Шарихи винаги е носела забрадка на публични места, така е било и когато е намерила смъртта си. "Тя изповядваше истинския Ислям, не този на терористите", казва нейната дъщеря Хамза (28 г.)

Шон Копланд на 52 г. и неговият син Броуди на 11 г. са от от малко американско градче, намиращо се близо до Остин, Тексас. Те са били на семейна ваканция в Европа, която е започнала от Памплона (Испания), след това са били в Барселона, докато накрая са стигнали в Ница.

Робер Маршан (61 г) е работил като контрольор в малка компания в град Марсини, Източна Франция. Той е бил също така председател и треньор на местния атлетически клуб. "Беше много отдаден и страстен човек", описва го кметът на Марсини. Маршан е женен, има дъщеря. Той е бил в Ница заедно с група членове на атлетическия клуб, които са участвали в среща в Монако (на 15 км от Ница).

Виктория Савченко (21 г) е руска студентка в московската финансова академия. Тя е била в Ница заедно със своята приятелка и състудентка Полина Серебрянникова (22 г.), когато камионът се е врязъл в тълпата. Другото момиче е в болница с контузия на крака.

Линда Казанова (54 г.) е швейцарска гражданка от Ано Тичино (италианоговорящата част на Швейцария). Тя е била на почивка в Ница заедно със своя френски съпруг Жил.

Споделяне

Още от Свят