Белгия въвежда допълнителни противоепидемични мерки

Белгия въвежда допълнителни противоепидемични мерки

Белгийските власти приеха днес допълнителни противоепидемични мерки заради нестихващото повишение в броя на новозаразените. Мерките влизат в сила от утре.

Предвижда се поне до средата на декември да затворят дискотеките, а баровете, ресторантите и магазините да не работят между 23.00 и 5.00 часа. Всички, за които е възможно, ще трябва да работят от дома в четири от петте работни дни в седмицата.

Децата остават в училище, концертите със седяща публика продължават, спортните дейности ще бъдат разрешени без зрители, гласят приетите решения. Ще бъде ускорено поставянето на допълнителна доза ваксина на имунизираните срещу новата болест.

Оценката на днешната обстановка е по-песимистична от най-лошите очаквания на специалистите, заяви на пресконференция премиерът Александер де Кро. Той добави, че без ваксините днес обстановката би била катастрофална.

Вчера Белгия регистрира рекорд от началото на пандемията в броя на новозаразените за ден - 23 621 случая, при 88 на сто ваксинирани пълнолетни граждани. Броят на починалите също трайно расте и вече достига 36 на ден. Досега в страната новата болест отне живота на почти 27 хиляди души.

Споделяне

Още от Коронавирус

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?