Белгийският крал даде на белгийците футболните национали като пример за единство

Белгийският крал Филип

Кралят на Белгия Филип използва примера с победите на националния отбор по футбол в Русия като израз на постигането на обща цел от народ, основан на многообразието.


В обръщение по повод утрешния национален празник на Белгия държавният глава посочи, че победите на белгийските футболисти на световното първенство, донесли им трето място, са предизвикали чувство на гордост от принадлежността. По неговите думи Червените дяволи са били въплъщението на белгийския национален девиз "Съединението прави силата".


Кралят отбеляза, че освен постиженията на игрището, отборът е показал готовност да бъде гъвкав, да уважава съперника, да насочва силите си към постигането на целта - защита на честта на държавата.

 

В личния и обществения си живот влагаме споделени сили в постигането на целите си, но и в начина, по който ги постигаме. Когато търсим онова, което ни обединява, успяваме да използваме изцяло богатството на нашите различия. Така уязвимостта ни се превръща в сила. Чувството за единство не пренебрегва различията, а ги обединява. Постиженията, постигнати в този дух, са още по-ценни, допълни крал Филип.

Споделяне

Още от Европа