Без газ останаха три квартала в София заради скъсана при строеж тръба

Сн.Архив

Без газ останаха във вторник софийските квартали "Манастирски ливади", "Павлово" и "Бъкстон" заради скъсан газопровод по време на строеж на водопроводно отклонение към намиращия се на столичния булевард "България" едноименен мол. Заради инцидента бе отцепено движението по булеварда.

 

От "Овергаз" уточниха по-късно, че аварията е станала на кръстовището на бул. "Тодор Каблешков" и бул. "България" около 14:30 часа, когато машина на фирмата "Райкомерс" за подземно копаене засегнала разпределителен газопровод на "Софиягаз".

 

При инцидента не е имало пострадали, а екипите на "Софиягаз" са спрели изтичането на синьо гориво. Временно е спряно газоподаването към трите квартала и се работи по отстраняване на повредата.

 

Няма опасност за живущите в района, защото природният газ е по-лек от въздуха и при изтичане се издига високо в атмосферата, обясниха от газоснабдителното дружество.

 

От "Софийска вода", която е възложител на изграждането на ново сградно водопроводно отклонение към мола, обясниха, че са спазени всички съгласувателни процедури с останалите експлоатационни дружества, необходими за изграждане на подобен тип инфраструктура .

 

Гражданска защита и МВР установили, че може да се работи безопасно в района и строителните дейности продължили, допълниха от водния оператор.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?