Бездомни кучета нахапали сътрудник на зам.-министър на икономиката

Бездомни кучета в центъра на София са нападнали техническия сътрудник на зам.-министъра на икономиката Божан Стоянов. В момента младата жена лекувала раните си.

 

За инцидента стана ясно по време на брифинга, на който министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев представяше екипа си.

 

Случката се развила в обедната почивка, когато служителката отишла да си купи нещо за хапване.

 

В “Екоравновесие” не е получаван сигнал за нахапана жена от куче вчера, каза директорът на общинското предприятие Манол Нейков пред Mediapool. Днес е постъпил един сигнал за нахапана жена от агресивно куче в кв.”Орландовци” и екипите са били изпратени веднага, допълни той.

 

В центъра на София кучетата са значително намалели спрямо година по-рано, каза Манол Нейков. По думите му са останали само две-три “социални кучета”, които от години си живеят по тези места и са спокойни.

 

При получаване на сигнал от ухапан от бездомно куче екип на “Екоравновесие” се среща с пострадалия, който показва раните си и дава описание на кучето, както и мястото, където го е нахапало, за да бъде заловено, обясни процедурата Манол Нейков.

 

През лятото Столичната община планира да направи преброяване на бездомните кучета. Така ще се види дали реално броят им е намалял след последното преброяване от 2011 г., когато бяха около 9000.

Споделяне

Още от България