Безкасово са платени 18% от сметките за ток на ЧЕЗ през 2018 г.

Все повече клиенти плащат безкасово сметките си за ток

Без да висят на опашка пред каса, а през интернет, онлайн банкиране, директен дебит от разплащателна сметка или от банкомат, битовите клиенти на ЧЕЗ са платили 3 151 428 сметки за ток през 2018 г., съобщиха то дружеството в четвъртък.

Това е близо 18% от общия брой плащания, осъществени през този период. Над 310 хиляди битови потребители са се възползвали от предлаганите от дружеството 9 начина за безкасово плащане - по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и достатъчно сигурност.

Средно на месец 176 370 плащания през 2018 г. са извършени чрез интернет и други електронни канали, като при тях статистиката отбелязва ръст с 17 946 на месец спрямо данните от 2017 г. По банков път месечно са осъществявани средно по 20 448 плащания, а чрез директен дебит 65 801, информират от доставчика на електроенергия в Западна България.

Безкасовите начини на плащане спестяват време и усилия на потребителите и ги правят независими от мястото и работното време на касите. През последните години устойчиво нараства броят на клиентите на ЧЕЗ, които предпочитат да бъдат обслужвани от разстояние, допълва компанията.

Споделяне

Още от Бизнес