Бившата съпруга на руски олигарх ще вземе 4.5 млрд. долара след развода

Бившата съпруга на руския олигарх Дмитрий Риболовлев, собственик на футболния клуб Монако, ще получи 4.5 милиарда долара след развода им, предаде Ройтерс.

След продължило 6 години бракоразводно дело първоинстанционен съд в Женева е постановил миналия вторник Елена Риболовлева да получи половината от състоянието на бившия си съпруг. Тя се е сдобила също с родителските права върху по-малката дъщеря на двойката Анна – на 13 години.

 

Адвокатката на руския олигарх заяви обаче, че ще обжалва решението на съда.

Елена и Дмитрий Риболовлев се запознават във факултета по медицина в Перм, Урал, още по времето на Съветския съюз. Те бяха женени в продължение на 23 години. През 2008 година двамата се разделиха и започнаха бракоразводни процеси. Елена поиска половината от състоянието от собственика на футболния клуб Монако, чието богатство се оценява на 9 милиарда долара и е придобито главно след продажбата през 2010 г. на дела му в една от най-големите компании за торове Уралкали.

 

Освен футболния клуб Монако Дмитрий Риболовлев притежава голям дял в Банк ъв Сайпръс. Сред недвижимото му имущество са купеният неотдавна от него гръцки остров Скорпиос, на който корабният магнат Аристотел Онасис сключва брак с Жаклин Кенеди през 60-те години, вилата в Маями на американския милиардер Доналд Тръмп, вилата на Хаваите на актьора Уил Смит и огромно имение в Сен Тропе.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?