Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов отива на съд за подкуп

Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда в сряда обвинителния акт срещу бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, съобщиха от държавното обвинение. Заедно с него пред съда ще бъде изправен и общинският съветник от Плевен Методи Петков.

 

Според прокуратурата в периода между 6 и 17 юли м.г. Аврамов на няколко пъти е поискал и получил подкупи, сам и в съучастие с Петков.

 

Двамата са станали част от корупционна схема, за да упражнят влияние на шеф на областната дирекция "Земеделие" в Монатана – Зорница Александрова и на полицейския началник в Монтана – Даниел Псалтиров.

 

Обвиненията срещу бившия депутат се основават главно върху показанията на земеделеца от Кнежа Светослав Илчовски. Той намеси в корупционния скандал и бившия зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова.

В началото на юли м.г. Илчовски подава сигнал срещу Аврамов за изнудване, който му е поискал 100 000 лева и 3000 декара от нивите му, за да разреши проблема с арендата на земята край село Стубел, община Монтана. Илчовски говори и за стройна схема за изнудване от страна на ГЕРБ.

Пред медиите той обясни, че докато е бил изнудван от Аврамов, получил и безплатен съвет, за да си решава по-големите проблеми, да ходи в Сърбия и да дава по-тлъсти суми на депутатката Искра Фидосова, чийто съпруг е сърбин. Фидосова отрече да е намесена в схемата с изнудване и изземане на бизнес, а прокуратурата така и не я включи в разследването си.

Споделяне

Още от България