Бившият шеф на "Дънди" в България оглави временно Американската търговска камара

Алекс Нестор

За временен изпълнителен директор на Американската търговска камара е избран Алекс Нестор, който бе дълги години изпълнителен директор на канадската "Дънди Прешъс Метал" в България, съобщиха от АмЧам във вторник.

Нестов, който е член на борда и вицепрезидент на камарата от 2009 г., заема мястото на Валентин Георгиев, който бе изпълнителен директор на камарата в продължение на 14 години. Георгиев се оттегли по време на годишното общо събрание на организацията през декември 2016 г.

По време на своя 30-годишен международен професионален опит Алекс Нестор е заемал ръководни позиции в корпоративния ПР, управление на проекти, инженерство, строителство, производство и продажби в областта на минната, металургичната, нефтохимическата и ядрената индустрии. Богатият му опит и свободното боравене с няколко езика имат значителен принос за професионалните му успехи в САЩ, Канада, Русия, Казахстан и България. Алекс Нестор е работил активно с пет последователни правителства в България, с бизнеса, с политическите среди и медиите в страната, посочват от АмЧам.

В България той е бил директор корпоративни и външни отношения и изпълнителен директор на канадската компания "Дънди прешъс метълс”; заместник-председател на Българската минно-геоложка камара и председател на „Средногорие Мед” индустриален клъстер; член на контролните съвети на Минно-геоложкия университет и на Федерацията на научно-техническите съюзи в България.

"През 2017 г. Американската камара ще продължи да работи активно с институциите и ще развива политики за по-добра бизнес среда. Предстои да представим Бяла книга с препоръки на бизнеса към бъдещето правителство, с приоритетни области образование, човешки ресурси, устойчива бизнес среда и върховенство на закона”, заяви Алекс Нестор.

Споделяне

Още от Бизнес