Бизнес интереси са водещият мотив за убийството в София

Основната насока, по която разследващите работят за убийството на Бончо Запрянов, извършено в неделя, е свързана с бизнес интереси, стана ясно от думите на зам.-градския прокурор на София Роман Василев в понеделник.

Обвинителят посочи, че застреляният е имал участие в няколко фирми, включително и във фабрика за брикети. „Част от версиите обаче не желая да коментирам”, каза Василев и не даде информация дали камерите на близките две банки до района на покушението са го заснели, дали Запрянов е бил заплашван и колко гилзи са намерени.

Слизайки от колата, Запрянов е бил застрелян от минаващо покрай него лице, като свидетели на убийството са станали жена му и седемгодишното му дете, заключи Василев.

Велинградският бизнесмен бе прострелян смъртоносно в деня на балотажа на местните избори в столичния квартал „Белите брези”. През цялата нощ мястото на инцидента остана отцепено. Автомобилът на Запрянов бе вдигнат от паркинга, след като тялото му бе изнесено към “Съдебна медицина“.

По данни на МВР Запрянов е криминално проявен. Регистриран е за документни измами във Велинград и в София, от десет години живеел в столицата.

Споделяне

Още от България