Блъсков призна, че е автор на статията, по която прокуратурата проверява МП

Снимка: бТВ

Главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков призна, че не друг, а той лично е написал статията, по която прокуратурата се самосезира през миналата седмица и образува проверка на всички договори за обществени поръчки, сключени от Министерството на правосъдието (МП).

"Как да не го познавате? Аз съм Калоян Стоев", каза той пред бТВ, коментирайки въпроса, че разследващите се занимават с твърденията на напълно неизвестен автор, чието име дори не присъства в редакционното каре на изданието.

По думите на Блъсков използването на подобни псевдоними било честа практика в България и обвини в. "Капитал", че прави същото. Главният редактор на "Труд" оправда действията си, като заяви, че така пазел източници на вестника в правосъдното министерство.

"Писането под псевдоним е изключително разпространено в България. То обикновено се прави по една много важна причина – това са източници вътре във ведомството. Няма друг начин", добави Блъсков.

Въпросният материал се превърна в идеален повод прокуратурата да обяви, че влиза в правосъдното министерство в момент, когато противопоставянето между министър Христо Иванов и мнозинството около главния прокурор Сотир Цацаров във ВСС достигна поредна връхна точка.

Както е известно, съветът прие остра декларация срещу изказванията на Иванов за по-малко от месец и реши да покани премиера Бойко Борисов, за да му се оплаче лично. На този фон пък Цацаров заяви, че проверката в МП нямала нищо общо с различните виждания за съдебна реформа, лансирани от управляващите и прокуратурата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?