Близките на Чочо Попйорданов нямат претенции заради опасната стена в Боянските гробища

Семейството и близките на загиналия Чочо Попйорданов обявиха, че нямат претенции към частния гробищен парк в Бояна, където на 4 май актьорът падна от незаконно надстроена стена по време на посещението на гроба на майка си и ден по-късно на Великден почина от фаталните мозъчни травми.

В разпространено до медиите отворено писмо те посочват, че “с ясното съзнание за обстоятелствата в детайли заявяваме, че нямаме никакви претенции към"Бояна парк София". В него пише още, че “разбира се, подкрепяме всяко решение за повишаване на безопасността на градската среда, но молим да бъде прекратено търсенето на сензации там, където има само болка и мъка“.

“През последните дни прочетохме и много спекулации относно причините за смъртта на Чочо, относно виновните и невинните, безучастните, съпричастните и т.н. Бъдете толерантни към страданието ни и не спекулирайте с трагедия, причинила болка не само в нашите, но и в сърцата на многобройните приятели и почитатели на Чочо. "Всички щастливи семейства си приличат. Всяко семейство е нещастно по своему", е казал Лев Толстой. Нашата мъка остана единствения начин, по който да изразим обичта, но и страданието от загубата“, пише още в писмото на близките на емблематичния за българското кино и театър актьор.

Те посочват, че “тези, чиято мъка е лична, огромна и неизмерима, са наясно със случилата се злополука“ и благодарят за получената подкрепа от познати и непознати, приятели, колеги, журналисти.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?