Близнашки обяви, че правителство е необходимо "на всяка цена"

Близнашки обяви, че правителство е необходимо "на всяка цена"

Правителство трябва да има на всяка цена. Това каза служебният премиер проф. Георги Близнашки в събота пред журналисти в Котел, където беше по повод Деня на будителите.

"Силно се надявам, че в следващите няколко дни, особено след като бъде връчен проучвателен мандат, разговорите ще придобият по-спокоен тон и ще се стигне до съставяне на правителство", заяви министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба.

Той прогнозира тежки първи месеци за следващия кабинет, който трябва да предприеме неотложни и "не особено популярни мерки". Близнашки изрази надежда, че след това нещата ще тръгнат във възходяща линия, благодарение на финансовия ресурс, предвиден за страната ни по Споразумението за партньорство на ЕК с България до 2020 година.

Според него е нужно спокойствие, за да бъдат създадени нормални условия, за усвояването на тези средства без злоупотреби. "Едно правителство, създадено в трудни условия и при един фрагментаризиран парламент, би имало добро бъдеще, особено ако се работи открито и прозрачно и ако предварително се заявяват приоритетите и се търси съгласие по тях в Народното събрание", коментира още Близнашки.

Министър-председателят отново призова Народното събрание да разгледа по най-бързия начин внесения от служебното правителство проект на актуализиран бюджет за 2014 година.

Споделяне

Още от България