Близо 2 млн. лв. ще отидат за ремонта на 5 км от пътя между Павел баня и Горно Сахране

Близо 2 млн. лв. ще отидат за ремонта на 5 км от пътя между Павел баня и Горно Сахране

Започна ремонтът на 4.9 км от второкласния път в участъка между Павел баня и Горно Сахране (от 12-ти до 17-ти км). Инвестицията е за близо 1.98 млн. лв., а средствата са от бюджета на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на годината, съобщи АПИ.

Второкласният път пресича подбалканския Калофер - Казанлък и осъществява връзка на пътуващите през прохода Шипка към Пловдив.

Трасето е основна пътна комуникация за едно от най-големите дървообработващи предприятия у нас в село Горно Сахране. С обновяването му ще се подобри връзката и с балнеоложкия курорт Павел баня и етнографския комплекс "Дамасцена" в село Скобелево.

Проектът предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, почистване на крайпътната растителност за осигуряване на необходимия габарит на пътя. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка и пътни знаци.

Изпълнител е обединение "ТРЗП Стара Загора", в което влизат "Трейс БГ" ЕАД и "Промакс" ЕООД, с което АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на пътната мрежа в област Стара Загора.

Споделяне

Още от Бизнес