"Блумбърг" ще предоставя бизнес и финансови новини на “България он еър”

Медийната група “България он еър” и американската телевизия “Блумбърг” (bloomberg.com/tv) обявиха, че са подписали "договор за доставка на съдържание".

Световният новинарски канал за бизнес и финансови новини “Блумбърг” става основен доставчик на бизнес и финансови новини и предавания за телевизия “България он еър”, която се разпространява по кабел, сателит и ефирно.

"За малко повече от една година екипът на “България он еър” спечели доверието на българския зрител. Вярваме, че сътрудничеството ни с екипа на телевизия “Блумбърг” ще вдигне още качеството на телевизионния ни продукт, ще постави пред нас още по-високи професионални критерии”, заявява в съобщение до медиите Виктория Миткова, управител на медийната група.

Телевизия “Блумбърг” ежедневно ще предоставя оригинални интервюта, новини и друга програма, която да се излъчва на български език.

Със студия в Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг телевизия “Блумбърг” разполага с 2400 медийни професионалисти в своите 146 бюра в 72 страни. Американската телевизия излъчва 24-часова икономическа програма с новини за компании, личности и идеи, движещи пазарите.

Журналистите на “България он еър” получват достъп до международните студии на “Блумбърг” , е посочено в съобщението.

Българската икономическа телевизия започна да излъчва програмата си на 9 септември 2011 г. Медийната група включва още бордовото списание в самолетите на националния въздушен превозвач "България Ер", национална радио верига, интернет сайтове и мобилни платформи.

В началото на декември 2012 г. Turner Broadcasting System Europe Limited, компанията майка на американския телевизионен канал CNN International, подписа споразумение със стартиращия нов български канал News7, зад който стои банкерът Цветан Василев.

Споразумението предоставя на News7 ексклузивен достъп до видео и новинарските ресурси на международния новинарски лидер. Това включва извънредни новини на живо, репортажи и програми. News7 ще предостави на CNN достъп до собственото си съдържание от България, създадено от екипите на канала в централата в София и кореспондентската мрежа в страната.

Според условията на споразумението, CNN ще предостави също консултации, обучение и оперативна подкрепа за стартирането на канала, както и за развитието му след това, давайки ексклузивна добавена стойност на споразумението. Споразумението е първото на територията на Източна Европа, след като българският канал се присъедини към международното семейство на CNN.

Споделяне

Още от Общество