Бой за "Нутела" във френски супермаректи

Бой за "Нутела" във френски супермаректи

Голямо намаление на течен шоколад "Нутела" във френска верига от супермаркети бе отбелязано с масов бой, предаде БиБиСи в петък. Баталните сцени се разиграха, след като магазините "Интермарше" обявиха намаление от 70% за буркан.

Служителите на магазина коментират пред местните медии, че тълпата е направила истински погром, съпроводен с множество сблъсъци в борбата за шоколадовия крем. В резултат някои от състезателите получили травми и наранявания.

"Те бяха като животни. Една от жените бе скубана за косата, възрастна дама получи удар с кутия по главата, трета бе с разкървавена ръка.", споделя очевидец пред френските медии.

След безполезните опити да въведат ред, служителите от магазина извикали полиция. Въпреки това продуктът бил разграбен за 15 минути.

В заснетите видео клипове обстановката силно напомня злополучните черни петъци в САЩ. Подобни сцени се разиграли из цяла Франция, а очевидци и служители от магазините ги оприличават на "бунтове".

В същото време мениджърът на друга верига магазини -"Рив дьо Жиер", отрече да е имало такива сблъсъци. "Имаше много хора, много шум, но съобщенията за насилие бяха изненадващи за мен – те не са верни.", разказа той пред сайта thelocal.fr. Според него разпродажбата е "абсолютен успех".

Над 360 милиона килограма "Нутела" се продава годишно. Само във Франция се доставят над 100 милиона буркана. Производителят "Фереро" изрази съжаление по повод "бунтовете", но уточни, че инициативата за намаленията е изцяло на търговските вериги.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?