Бойко Борисов излезе с ново комюнике, този път с благодарност към Барозу

Бойко Борисов, Сн: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов излиза с второ комюнике за седмица, този път в израз на благодарност към председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, но всъщност посветено отново на успехи на ГЕРБ.

"Благодаря на президента Барозу, че възстанови във възможно най-кратки срокове земеделските субсидии, изплащани на площ. По този начин във фискалния резерв се възстановиха близо 832 милиона лева като размерът му доближава 5 милиарда лева. По този начин успяхме от една страна да гарантираме високи нива на резерва, а от друга – да изплатим на време полагащите се на земеделците субсидии", казва Борисов в изявление, поместено на сайта на ГЕРБ.

"Със възстановените средства от ЕК за земеделските субсидии успях да изпълня ангажимента на правителството на ГЕРБ към земеделците, които се нуждаеха от тези средства, за да покрият разходите си за торове и обработка на засетите площи. Веднага след изплащането на тези средства от Брюксел взех решението парите да бъдат преведени на хората, въпреки предизборните спекулации и упреци от страна на БСП", казва още бившият премиер, цитиран от партийния сайт (правописът е запазен -бел.ред.).

"Вярвам, че сътрудничеството в областта на управлението на европейските фондове между България и Европейската комисия ще продължи да бъде все толкова успешно, за да може България да се възползва в максимален размер от европейската солидарност", посочва в заключение Бойко Борисов.

Откакто предаде властта на служебното правителство на 13 март, Борисов се появи публично само веднъж в Ловеч и бе освиркан. Отгова той отсъства от медийни събития, включително представянето на предизборната програма на ГЕРБ, а след това и на водачите на листи. Всички предизборни ангажименти на партията се изпълняват от неговия заместник Цветан Цветанов, който е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

До момента бившият премиер е взел публично отношение само по откриването на циклотронен център във варненската болница "Св. Марина” на 30 март. Тогава отново чрез публикувано изявление той напомни, че това е изпълнено обещание на ГЕРБ.

По всичко изглежда, че отсъствието на Борисов от медиите дава резултат, тъй като последните социологически проучавния показват, че ГЕРБ води пред БСП. Очаква се бившият премиер да се появи триумфално в неделя в зала "Арена Армеец", където ГЕРБ организиран грандиозно шоу, с което да открият предизборната си кампания.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?