Бойко Борисов: Мнозинството никога не е разчитало на РЗС

Бойко Борисов: Мнозинството никога не е разчитало на РЗС
Мнозинството в парламента не може да бъде застрашено, тъй като никога не е разчитало на РЗС, заяви в събота премиерът Бойко Борисов във Варна по повод напускането на Марио Тагарински от парламентарната група на партия "Ред, законност и справедливост".

Бойко Борисов допълни, че няма да коментира вътрешнопартийни отношения на РЗС. По думите му натиск върху Тагарински не е оказван и той трябва сам да решава бъдещето си, тъй като ГЕРБ няма ангажимент към него.

Премиерът се чул по обед с Тагарински, който в петък вечер празнувал 33-та годишнина от сватбата си и затова не си вдигал телефона. В отговор на въпрос по повод твърденията на Яне Янев, че Тагарински би могъл да бъде отвлечен, Борисов каза, че лидерът на РЗС "само вдига пушилка".

По-рано в събота Янев обяви, че върху Тагарински е оказван натиск да напускането му и изрази безпокойство за живота и здравето му, тъй като може би ставало дума за политическо отвличане.

РЗС даде много лош сигнал към обществото като напусна парламента заедно с БСП по време на гласуването на най-важния за страната закон - за бюджета, каза Бойко Борисов. Той отбеляза, че няма да влиза в полемиката на Яне Янев, но посочи, че част от изявленията на лидера на РЗС от последните дни са клевети.

Нямам отношения с Първанов за обединение, каза Борисов и добави, че ежедневно кабинетът работи с президентството, както и с Народното събрание. За това, че поддържам нормални отношения за доброто на държавата, трябва да се обяснявам с човек, който напусна временно най-важното гласуване, посочи премиерът.

Той потвърди ангажимента на държавата да бъдат отпуснати 20 милиона лева за инфраструктурни проекти във Варна. По думите му в другия черноморски град Бургас също има подготвени важни проекти. Според Борисов ще бъде осигурен спешно нов скенер за

МБАЛ "Св.Анна" във Варна. Болницата има една единствена такава апаратура, която е на 14 години, и периодично търпи аварии.Борисов откри официално реконстурирана пешеходна зона във Варна. Стойността на проекта е близо 2.4 милиона лева. След ремонта е изградена специална алея за незрящи и велоалея.

Споделяне

Още по темата

Още от България