Бойко Борисов отхвърли идея за обединяване на НДСВ и негова бъдеща партия

Бойко Борисов отхвърли идея за обединяване на НДСВ и негова бъдеща партия

С думите: “Не съм се виждал и чувал със Стоян Денчев, не желая и да се виждам и чувам с него” столичният кмет Бойко Борисов коментира пред Mediapool изявлението на бившия главен секретар на МС, бивш депутат от ДПС и близък до структурите на “Мултигруп” политик Стоян Денчев, че се обмисля създаването на Български национален алианс чрез “обединение на структурите на НДСВ с една бъдеща партия на Бойко Борисов”. 

“От НДСВ исках само едно – подкрепа за мен като главен секретар на МВР. Те не ми дадоха тази подкрепа, избраха Румен Петков”, каза столичният кмет по повод лансираната идея. Той отново отказа да категоричен отговор на въпроса ще създава ли своя партия, като уточни, че сега е ангажиран с работата си в кметството, но за да я върши като хората, му е нужен собствен ресурс.

Преди ден Борисов заяви пред Нова телевизия, че възнамерява да създаде собствен политически ресурс и засега симпатизира единствено на “Атака”.

В интервю пред в. “Дума” във вторник Денчев обяснява, че Българският национален алианс нямало да е нито движение, нито коалиция, а “някаква по – особена форма”. Този алианс, по думите на Денчев, ще е обединение на партии и личности, които имат за основна цел просперитета на България и ще “предложат на обществото доктрината на България”.

Идеята е формацията да бъде създадена не за президентските избори т.г., които той смята за предопредели, а за местните избори догодина. Запитан защо визира НДСВ и партията на Бойко Борисов, Стоян Денчев заявява пред: “В момента там е потенциалът”.

Бойко Борисов призова Денчев и хора като него да не се опитват да се качват на гърба му и беше категоричен, че досега не е обсъждал идеята за такъв национален алианс.

Споделяне

Още по темата

Още от България