Болничните легла в Мумбай не достигат заради наплив на пациенти с коронавирус

Болничните легла в Мумбай не достигат заради наплив на пациенти с коронавирус

Финансовата столица на Индия Мумбай, епицентърът на коронавирусните инфекции в Индия, се сблъсква с остър недостиг на болнични легла за тежко болни пациенти и се мъчи да увеличи този капацитет, съобщиха местните общински здравни власти, цитирани от ДПА.

"Изпитваме недостиг на болнични легла за пациенти в критично състояние, които имат нужда от кислородна подкрепа и интензивно лечение", каза главният общински здравен инспектор на Мумбай Мангала Гомаре.

В мумбайските болници има около 4750 легла за изолация. Досега в градът са регистрирани над 15 000 инфекции. Около 3 процента от пациентите са в критично състояние и се нуждаят от интезивно лечение, заявиха здравните власти.

На болниците е казано да пускат за домашно лечение пациентите, веднага щом състоянието им тръгне към оздравяване, за да могат да бъдат приети чакащите болни.

"Опитваме се и да убедим частните болници да приемат повече пациенти в критично състояние", добави Гомаре.

Общинските здравни власти ще добавят нови легла и в спортен комплекс, който в момента функционира като център за лечение на коронавирус.

Мумбай съобщи в неделя за 1571 нови случая, с което броят на пациентите в града става 19 967.

Вирусът също така за денонощие отне живота на 38 души. Общият брой на жертвите в града е 734, което е около една четвърт от смъртните случаи в Индия.

Споделяне

Още от Коронавирус