Болницата в Ловеч остана без ТЕЛК

Болницата в Ловеч остана без ТЕЛК

Ръководството на областната болница в Ловеч започва процедура по закриване на ТЕЛК комисията към лечебното заведение, съобщи бТВ.

Вчера целият състав на комисията подаде молби за напускане, заради намерението на ръководството да върне на работа бившата директорка, която все още се разследва за издаване на фалшиви експертни решения срещу подкуп.

Ръководството на болницата даде едноседмичен срок на отстранената директорка, да помисли дали при създалата се обстановка държи да се върне на работа или е склонна да се отдръпне срещу обезщетение.

Днес обаче тя се появи ненадейно във фоайето на ТЕЛК с намерението да встъпи в длъжност и това доведе до демонстративното напускане на колектива.

При пълен коридор с пациенти, кабинетите на ТЕЛК внезапно спряха работа. Колективът в оставка се заключи.

Пред вратата остана бившата директорка д-р Донка Минкова, която още се разследва. Не мисля, че аз съм причината, те да си подадат оставката, заяви обаче лекарката.

Самата тя е с 95% ТЕЛК, но твърди, че не си е издала сама решението за това.

"Решението ми е издадено от ТЕЛК в Троян и е на базата на много сериозна медицинска документация, която е от ВМА, ИСУЛ, от Университетска болница - Плевен. Така че, ако обичате престанете да ми коментирате експертното решение", заяви д-р Донка Минкова.

Ръководството на болницата опита да потуши напрежението.

Д-р Нанковска, изпълнителен директор на Ловешката болница, заяви, че ТЕЛК не може да работи в този състав и се предприема процедура към приключване и закриване.

Минути по-късно съставът в оставка напусна мълчаливо сградата. Бившата директорка също си тръгна.

Засега ТЕЛК остава неработещ. 

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?