Болницата във Враца е получила нужните лекарства, осигуряващи работата й за месец

Болницата във Враца е получила нужните лекарства, осигуряващи работата й за месец

Многопрофилната болница във Враца е получила всички необходими медикаменти и консумативи, които са достатъчни за осигуряване на дейността ѝ за повече от 30 дни, съобщиха от лечебното заведение.

При посещението си преди дни заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева обеща спешно да осигури необходимите материали, необходими за да не спира работата на областната болница и които не могат да бъдат доставени заради запорираните сметки на лечебното заведение.

От болницата съобщиха в четвъртък, че лекарите са започнали да оттеглят подадените предизвестията си за напускане, а нормалният ритъм на работа в областната болница не е нарушен.

Въпреки изпълнението на поетите ангажименти от страна на министерството на здравеопазването, като принципал на болницата, медицински служители протестираха ефективно и в четвъртък за един час в рамките на обедната почивка и блокираха за това време бул. "Втори юни" във Враца.

В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80 на сто от дължимите заплати за август, а до края на октомври останалата част от тях, както и възнагражденията за септември.

Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъде решен проблемът с натрупания дълг.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?