Бордът на столичното парно остана с трима членове

Общото събрание на акционерите на “Топлофикация-София” прие оставките на изпълнителния директор Наско Михов и на представителя на Министерството на финансите Дилянка Железарова в понеделник. Одобрени бяха и промените в устава на дружеството, според които съветът на директорите може да е съставен от трима до петима членове. Така фирмата ще може да изпълнява нормално дейностите си до избирането на нов изпълнителен директор, което ще стане с конкурс до месец, за да може през май да встъпи в длъжност.

За да се запази съотношението между акционерите в борда на столичното парно, засега държавата няма да предлага втори свой човек в управата, каза след акционерното събрание общинският представител в него Пламен Илиев.

Управлението на дружеството не е на автопилот, допълни той.

Изпълняващ длъжността шеф на “Топлофикация-София” се очаква да бъде избран на заседание на Съвета на директорите във вторник. Възможният избор е между тримата настоящи членове на управата на дружеството – представителят на Министерството на икономиката и енергетиката Любка Георгиева, или на хората на общината Лилия Маутнер и Петко Милевски.

Освободеният Наско Михов заяви, че си тръгва от борда с отлично настроение. Ако бях послушен, сговорлив, сигурно в момента щях да бъда най-добрият изпълнителен директор, коментира той. За мен е важно, че си тръгвам с чиста съвест и съм работил за интересите на софиянци, допълни Михов.

Според него състоянието на столичното парно е по-добро от това, в което го е поел през януари. Събираемостта на дължимите суми за месец февруари е била 46 процента, допълни Михов.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?