Борис Джонсън: Да не ядеш сирене е престъпление срещу почитателите на сиренето

Борис Джонсън си говори с робот

Британският премиер Борис Джонсън каза, че правителството му обмисля вариант да започне кампания за събиране на средства, за да може прочутият британски часовник Биг Бен да отбележи с биене на 31 януари Брекзита, съобщи Ройтерс.

Часовникът Биг Бен е в реставрация от 2017 г. и оттогава неговата камбана, която тежи 13,7 тона бие само по специални поводи, като например Нова година.

Джонсън обясни пред Би Би Си, че един от главните проблеми пред това часовникът да отбележи Брекзит на 31 януари в 23 ч. по Гринуич, е, че операцията ще струва 500 000 паунда. Затова правителството се надява, че ще се намерят хора, които да дарят нужните средства.

Джонсън освен това каза, че няма съмнения, че британското кралско семейство ще разреши проблемите си, след като кралица Елизабет Втора даде благословията си на принц Хари и съпругата му Меган да се оттеглят задълженията си на старши членове на кралската фамилия.

Засягайки по-лични теми, Джонсън заяви, че иска да свали няколко килограма през новата година, но увери, че няма да стане за целта веган, защото според него това изисквало много голяма концентрация.

"Ако си веган, не може да ядеш сирене. А да не ядеш сирене, това е престъпление срещу страстните почитатели на сиренето", допълни той.

Премиерът обаче каза, че "сваля шапка" на веганите.  

Споделяне

Още от Свят

Как да бъде увековечен художествено Бойко Борисов?