Борис Тадич не изключва предсрочни избори в Сърбия

Бившият президент на Сърбия и почетен председател на Демократическата партия Борис Тадич не изключва възможността за свикване на предсрочни избори в Сърбия и прави оценката, че неговата партия в този момент не е готова за тях.

В интервю за сръбското седмично списание НИН, цитирано от БТА, Тадич изразява очакване до пролетта новото ръководство на ДП да изостри критичната си позиция.

"Не може ДП да мълчи за арестуването на /бизнесмена/ Мирослав Мишкович до девет часа вечерта", казва Тадич.

Той изразява готовност да помогне на новото ръководство на партията с действия и съвети, но вижда себе си в някоя от международните институции.

Като успехи на своята политика той вижда и това, което сега управляващата коалиция между Сръбската прогресивна партия и Социалистическата партия на Сърбия продължават. "Не е ли трогателно президентът Томислав Николич да казва, че не бива да се отказваме от европейската интеграция, а премиерът Ивица Дачич - че трябва да спрем с лозунга Косово е Сърбия", казва Тадич.

Като своя слабост той вижда, че не е сменил сътрудниците си, заподозрени в корупция в общественото пространство. "Нямах сили да се преборя с това, което пишеше във вестниците, но всеки, който е крал по време на моя мандат, е стрелял в гърба ми", казва Борис Тадич.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани