"Днешният ден беше време разделно"

Борисов: Не ме питайте вече за национално съгласие и сядане на една маса

Сн. БГНЕС

След като не се съобразиха с вота на народа в неделя, не се съобразяват с финансово-икономически и всякакви аргументи, оттук нататък никога повече не искам да ме питате за национално съгласие, дали ще сядаме на една маса, на един стол, дали ще водим преговори с грандиозните думи "за бъдещето на България".

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов, след като беше отхвърлен и четвъртият поред вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски.

Днешният ден беше време разделно. Всеки определи като политическа партия бъдещето си. Казах вчера, че разговори се водят сега - да си отиде кабинетът, да се направят предсрочни избори, да се съобразим с вота на хората, след това да се задължим всички да седнем и да направим стабилно управление, продължи Борисов.

По думите му БСП и Атака са загубили вота в неделя, а националистическата партия днес отново е показала, че е политическата сила, която "крепи" БСП на власт. Съжалявам за депутати на ДПС, на БСП, които подкрепиха този пагубен за България кабинет, каза лидерът на ГЕРБ, но не пожела да даде оценка за пълната подкрепа на ДПС за правителството по време на вота.

Борисов категорично вярвал, че вотът ще мине. Защото, обясни той, очаквах, Орешарски да каже - вижте, толкова е тежка ситуацията, че ще срина държавата.

Той обяви, че предстои парламентарната група на партията да определи политическото ѝ поведение оттук нататък. Депутатите ѝ ще останат в Народното събрание.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?