Борисов: Не ми се прави ограда с Гърция, но е критична точката

Хората очакват защита на границата, да спрем с популизма, заяви премиерът

Борисов при откриването на модернизираното военно летище "Безмер", сн. БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е против изграждането на защитно съоръжение по границата със страна от Европейския съюз, каквато е Гърция, но в същото време "хората очакват от нас да защитим границата си". В момента страната и не очаква наплив на мигранти от страна на Турция, критичната точка сега е Гърция, каза министър-председателят при откриването на модернизираното военно летище "Безмер" в неделя

"И на нас не ни се прави защитно съоръжение, но те (Гърция – б.ред.) трябва да си изпълнят ангажиментите. С цялото ми уважение към тях, ако си спазват Шенгенските правила и норми, няма да има такъв въпрос. Проблемът е, те даже не са и бежански лагери в Гърция, те просто са придвижени от единия край до другия на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори и на думата лагери", каза Борисов.

"Там е критичната точка, затова сега и с горските стопанства, ще им помогна малко на военните да направят по-бързо просеки, за да има готовност за такива съоръжения. Изобщо не ми се прави съоръжение. И аз съм против такива съоръжения, но хората очакват от нас, да защитим границата", допълни той.

"Ако отидем в Кресна и ги питаме, те какво ще ни отговорят? Така че, малко да спрем с популизма. Той е хубаво нещо, но когато се прекали с него, започваме да ставаме смешни за хората“, посочи премиерът.

"В началото на април ще се проведе съвместно учение на военни и граничната полиция за защита на морските граници на страната", добави от  своя страна министърът на отбраната Николай Ненчев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?