Борисов: Не ми се прави ограда с Гърция, но е критична точката

Хората очакват защита на границата, да спрем с популизма, заяви премиерът

Борисов при откриването на модернизираното военно летище "Безмер", сн. БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е против изграждането на защитно съоръжение по границата със страна от Европейския съюз, каквато е Гърция, но в същото време "хората очакват от нас да защитим границата си". В момента страната и не очаква наплив на мигранти от страна на Турция, критичната точка сега е Гърция, каза министър-председателят при откриването на модернизираното военно летище "Безмер" в неделя

"И на нас не ни се прави защитно съоръжение, но те (Гърция – б.ред.) трябва да си изпълнят ангажиментите. С цялото ми уважение към тях, ако си спазват Шенгенските правила и норми, няма да има такъв въпрос. Проблемът е, те даже не са и бежански лагери в Гърция, те просто са придвижени от единия край до другия на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори и на думата лагери", каза Борисов.

"Там е критичната точка, затова сега и с горските стопанства, ще им помогна малко на военните да направят по-бързо просеки, за да има готовност за такива съоръжения. Изобщо не ми се прави съоръжение. И аз съм против такива съоръжения, но хората очакват от нас, да защитим границата", допълни той.

"Ако отидем в Кресна и ги питаме, те какво ще ни отговорят? Така че, малко да спрем с популизма. Той е хубаво нещо, но когато се прекали с него, започваме да ставаме смешни за хората“, посочи премиерът.

"В началото на април ще се проведе съвместно учение на военни и граничната полиция за защита на морските граници на страната", добави от  своя страна министърът на отбраната Николай Ненчев.

Споделяне
Още по темата
Още от България