Борисов отрече да е получавал доклад за корумпирани в кабинета "Станишев“

Министър-председателят Бойко Борисов заяви в петък, че не е получавал доклад от Държавна агенция "Национална сигурност“ (ДАНС) за 10 корумпирани министри от кабинета "Станишев“, за какъвто съобщи миналата седмица бившият съветник в агенцията Алексей Петров.

"Явно някъде го е имало преди това, за да стават непрекъснато тези скандали и да се изнася информация по медиите“, каза още Борисов.

Въпросът с доклада - фантом остава висящ, след като бившият премиер Сергей Станишев и президентът Георги Първанов отрекоха при тях да е постъпвал такъв, но говорителят на бившия председател на ДАНС Зоя Димитрова заяви, че данни за корупция в предишния кабинет се съдържали в шестмесечния отчет на агенцията, изготвен през юли и предаден от нейния шеф Петко Сертов на премиера Бойко Борисов.

Председателят на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов (Синята коалиция) заяви миналата седмица, че във въпросния отчет на агенцията, предоставен на НС, няма данни за корумпирани министри. Той допусна, че е възможно ДАНС да е изготвила отделна справка за определен получател.

"Отговарям ви, за да спрете да питате", заяви в петък Бойко Борисов пред репортери в парламента.

"Никога няма да ви кажа дали чета или не чета нещо. Защото това са служби на сигурността и ако някой разказва на медиите какво пише там, то по-добре да ги закрием. Това са тайни служби. Ако всеки доклад се изнася в пресата, защо са тайна тогава?“, попита риторично Борисов. След това надълго разказа процедурата по постъпване на секретна информация при него в Министерския съвет и покани медиите да се запознаят с нея.

Споделяне

Още по темата

Още от България