Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов plugged и volume-то на max!

289 коментара
Борисов plugged и volume-то на max!
"Вярвам, че ще доживея деня, в който Бойко Борисов ще е в студиото и едновременно ще се обади по телефона".

Юрий Асланов, в. "Политика“, 20 юни

3 юни, БНТ: Коментирал съм кмета на Ветрино, защото вървя по мене да се снима тука, за да стане кмет, след това на едно, така, помпозно тържество, като първи новини мина по всички медии, отишъл в БСП. Ами, ако аз се снимам с тези от БСП, които идват в ГЕРБ, по цял ден трябва това да правя...

8 юни, Нова тв, "На четири очи“: С цялото си уважение, тъй като не гледам предаването и ми се обадиха приятели, че Гамизов...искам да му кажа само, че тези от АЕЦ "Белене“ нито ги знам, нито ги познавам, нито съм ги виждал, а премиерът Станишев подписа договора с АЕЦ "Белене“ бе! И аз се учудвам кой го налага в националните телевизии, за да говори тези неща...

10 юни, от интервю за сп. "Политик интернасионал":

Журналист: Днес Русия на Путин масивно инвестира в българската енергетика. Не буди ли това страх у вас?

Борисов: Не, не ме е страх от Русия. Русия е част от общата българска памет.

Журналист: Кои са главните предимства на България?

Борисов: Голямото предимство са народът и природата ѝ.

Журналист: Често изобличавате социалистите, единствено президентът Първанов се измъква от вашата критика – защо?

Борисов: Качествата на хората често зависят от тяхното минало. Президентът Първанов е израсъл като мен – на улицата.

12 юни, бТВ, 7:55:

Борисов: Безспорно е, че той (президентът) ги създаде (тройната коалиция), той им е архитект и съответно сега, когато вижда просто катастрофата, в която вкарват държавата, им посочва грешките най-вероятно и в същото време гледа да се дистанцира от тях. Никой не иска да е близък вече с тези хора.

Водещ Н. Бареков: Но пък се приближава много към вас.

Борисов: Вижте, и с работата си, и с нормалната политика. .. ние сме партия, която приближаваме хората към себе си, ние не ги отблъскваме. В това число, предполагам, и президента.

....А и ГЕРБ, ако, живот и здраве, спечели парламентарните избори, след това още три години трябва да работи заедно с президента Първанов.

12 юни, по обяд пред журналисти: Президентът Георги Първанов в цялата си съзнателна история е ръководил БСП. Той създаде това правителство. Той е човекът, който направи тройната коалиция и той е човекът, който извади премиера отникъде и го направи министър-председател, а преди това – лидер на партията. Оттук насетне поставянето ми в един отбор не знам кой иска да го прави.

12 юни след обяд пред агенция "Фокус“: Ако между мен и Първанов има мостче, между Костов и БСП има магистрали...

13 юни, на Околовръстното (на кризисно PR- събитие на "Главболгарстрой“ след като стана ясно, че парите за разширяваната от фирмата отсечка ще постигнат вселенски рекорд от над 30 млн. лв за километър): В ГЕРБ няма олигархия

15 юни, Дарик радио: Първата точка от програмата на ГЕРБ е "Борба с корупцията и престъпността".

16 юни, Нова тв, "Коритаров лайв“:

Борисов:Ако трябва да направя анализ, човекът, който най-много демократизира БСП, се казва Георги Първанов. Той от една червена комунистическа партия извървяха пътя сега премиерът да е в Щатите, да викат "Горе НАТО, долу Варшавския договор, да живее капитализмът, долу комунизмът", обърнаха лозунгите благодарение на него.

...Ако е държавник, който милее за държавата, и вижда какво става в България в момента, както и социалистите от Европа казват, че има имиджов проблем вече в държавата, трябва да си отидем на предсрочни избори и да има истинско разпределение в парламента на това, което хората в момента желаят.

Водещ Г. Коритаров: Мислите ли, че президентът може да бъде гарант за такъв тип държавност?

Борисов: Аз нямам основания да се съмнявам, че президентът не може да бъде гарант.

16 юни , ТV 7, "Отзвук“: Първата точка от програмата на ГЕРБ е "Борба с корупцията и престъпността”.

17 юни, сутринта от Казанлък: Има два варианта или политически партии, или режим. Ние сме за политически партии. (Ноември 2002:"Вътрешната политика е като изпражнение в целофан. Аз по принцип не ги обичам много партиите, защото когато си поставен в партия - щеш не щеш, трябва да изпълняваш повелите ѝ. Не бих се записал в никоя партия". Юни 2005 г: "Политиката не ми е по вкуса, но изборът в случая не е мой. Премиерът ме е избрал за секретар и ме е пратил тук, ако не му трябвам за секретар, той може да ми предложи нещо друго.")

17 юни, БНР: Всичко излезе наяве, че той (президентът ) си е от БСП, винаги си е бил в БСП, че никога не е бил надпартиен, че е стоял, винаги е следял процесите в БСП, че е личният приятел на Станишев, който е сложил за премиер, че носи пряка отговорност за тройната коалиция и че му харесва това крадливо правителство. Защо трябваше няколко дни да слушаме тия измишльотини?

18 юни , на пресконференция: Трябва да направим среща с лидера на ДСБ Иван Костов, за да се разберем окончателно кой какво цели и ако може да се работи заедно – да се и и ако може да се работи заедно, да се работи... Видя се, че президентът и премиерът са приятели, харесват си тройната коалиция и правителството.

19 юни от Брюксел: Премиерът Станишев да отстрани всички министри и техни заместници, които носят вина за замразяването на средствата на ЕС.

20 юни, бТВ, "Тази сутрин", по време на интервю с Иван Костов:

Първо, добър ден, което изисква възпитанието, и второ, аз се надявам, че ако сме искрени в желанието си да махнем тройната коалиция, ще се намери начин да се проведе среща, на която да си кажем всеки каквото мисли, и ако намерим общ език, да работим занапред, ако не, досега сме били противници на избори, ще продължим да бъдем...

20 юни, при откриването на ремонтираната отсечка : Вълните по бул. "Цариградско шосе" нямат нужда от ремонт, защото едва ли има по-равен  булевард в София.

24 юни, пред журналисти: Назначил съм пълна проверка в "Паркинги и гаражи” ЕАД и когато тя приключи, ще запозная с резултатите от нея и Антон Кутев, и цялата общественост, както съм правил винаги досега. Антон Кутев беше четири години общински съветник, защо едва сега задава въпроси относно това дружество?

25 юни, бТВ:

Борисов:Аз мисля, че и президентът съзнава, че е грешка, че не ни поканиха, поради това, че, първо, сме най-голямата партия, каквото и да си бърборят там от БСП, те не могат да купят всички избори и няма да имат ресурс да купят всички гласове на парламентарните избори, така че мисля, че това е и един добър урок за нас. Ще бъдем по-бдителни, ако трябва и ние ще ги хващаме тези, които купуват гласове, но това няма да продължи повече.

(На 10 юли В Добричкия районен съд започва дело за купуване на гласове на кметските избори миналата есен срещу Северин Радев и Славчо Христов, обвинени, че са агитирали жители в ромския квартал "Изгрев" да гласуват за кмета Детелина Николова. През октомври Николова спечели втори кметски мандат, явявайки се на вота не като кандидат на тогавашната си партия НДСВ, а от името на ГЕРБ. )

Водещ Н. Бареков: Не са тайна вашите добри персонални отношения с президента Първанов. Трябва ли добрите ви отношения с него да бъдат повод част от десните партии да казват ГЕРБ не е дясна партия и не можем да влезем в коалиция с нея?

Борисов: Значи, вижте, на мен десните партии не могат да ми правят дневния ред.

3 юли, пред журналисти: (Лични преживявания покрай взривовете в Челопечене):

Когато отидох до мястото на инцидента беше към 6:45. Там бяха няколко линейки, няколко пожарни, двамата пазачи и двамата кметове на районите в близост. След половин час дойде министърът на отбраната, след това някакви генерали, после и президентът да се запознае, а след това дойде директорът на НСО, който ни изгони всичките.

Когато президентът Георги Първанов се появи на мястото на инцидента, повика при себе си отговорните лица, Емел Етем не беше там. Сигурно се е криела в храстите.

11 юли, бТВ, "Тази сутрин" (За скандала с лидера на СДС Пламен Юруков)

Водещ: Как гледате на начина, по който днес г-н Юруков, лидер на СДС, коментира, така, корупционния скандал около себе си с тезата, че атакуват СДС и него заради ГЕРБ и заради факта, че между ГЕРБ и СДС вече е съществувала уговорка за бъдещо управление на страната след парламентарните избори?

Борисов: Ами, може би има основание. Аз не съм говорил с него вчера или друг ден, за да ми е го казвал. Но самият факт, че и по вашите студия непрекъснато се въртят, бих ги казал, такива мекерета на Станишев, на Петко Сертов (председателят на ДАНС-б.р.), които да изговарят хиляди щуротии, глупости, които никой не проверява...Просто излизат, хвърлят някаква приказка в пространството, заминават си, след един ден пак се връщат в студията, пак ги повтарят и чакат някой да им отговаря.

Водещ: Понеже вие твърдите, че има такъв заговор, но пък същевременно подкрепяте това, което Яне Янев прави като разобличение на корупцията сред управляващите, допускате ли, че това, което Яне Янев говори относно личността на Пламен Юруков и корупционните практики в СДС, е вярно или според вас и самият Яне Янев е част от този заговор на управляващите, един вид като маша в техните ръце?

Борисов: Не. Това са две различни неща. Ако г-н Юруков е направил някакви нарушения, той ще си понесе и си носи отговорност, но нито аз, нито Яне Янев като партийни лидери или организации не ни е работа да се месим във вътрешната организация на чужда партия, каквато е СДС.

24 юли, пред журналисти (За кризата с боклука в центъра на София):

Организираха циганите да отидат на море за два дни - точно докато представят доклада на Европейската комисия, и нощес ги върнаха да започнат работа отново.

27 юни, пред журналисти (Визия за развитието на София и ромските гета):

Аз не мога да направя София приют за всички бедни от България, които няма къде да живеят или какво да ядат. И след като дойдат в София, ние да им търсим жилища

28 юли бТВ, "Тази сутрин"

Борисов: Те подготвят ситуацията - БСП, ДПС, ето тази клика, ако се случи нещо с мен.

Водещ: Да, да ви убият.

Борисов.:...да го припишат на евентуални конфликти в миналото. А точно такива конфликти аз никога не съм имал.

Водещ: Нека само още един път да го кажем за зрителите. Възможно ли е, ако има такъв сценарий, нали, недай боже, защото това е абсурдно. . .

Борисов: Недай боже и аз се надявам, че те няма, както с Луканов, да отидат в тази посока. . .

Водещ: Да, ето и да се прекръстя с вас, защото никой не трябва да умира, но ако, да речем, бъде убит Бойко Борисов, сценарият да бъде такъв - ДАНС, МВР, управляващи да кажат накрая убиха го заради неговото минало на спортист и бизнесмен...С една дума, ако вас ви убият, недай боже, ще направят Цветанов или Волен Сидеров министър-председател, това ще се случи.

Борисов: Ако така се случи, значи няма да ми е жал, че ще се случи.

Така че...дано поне отгоре да ги гледам тез хубавци, защото... Ще им се радвам на падението, на падението. Защото вижте, не може да си три години и да имаш цялата власт, тройната коалиция има цялата власт, да имаш... прокуратурата да е червена, съдебният съвет червен, Конституционен съд червен, всичко червено в момента, президент червен...И да кажеш, че преди четири години Борисов, който е бил главен секретар, сиреч имало е над него заместник-министри, министър на вътрешните работи. Вицепремиер сме имали по силовите ведомства, премиер на държавата, коалиция в лицето на НДСВ и ДПС, изведнъж мен да ме обвинят, който нямаше право нито да назначи, нито да уволни някой в МВР тези четири години...БСП непрекъснато инспирира кризи, за да може медийно да ме държи към боклука.

ххх

Bonus track:

Медиите можеш да ги излъжеш 1 път- 2 пъти .

19.08.2006, в интервю за В. Дърева

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

289 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате. 1. Софиянец
  #291

  В българският език този който пази нещо се нарича пазач. При демокрацията за почнаха да го наричат бодигард. А според прочетеното вече е бизнесмен и върха на нацията.

 2. софиянец
  #290

  Пускам сутринта радиото на "Хоризонт" и слушам какво мисли ББ-то за... Превключвам на "Дарик" и слушам интервю на живо с ББ-то. Пускам телевизора и гледам - ББ-то отговаря на Барекчо по БТВ. Превключвам на Н-ската телевизия и там материал с ББ-то. Писна ми и отивам да се измия в банята. Пускам чешмата и ... потича ББ-то. Дотакова ми се. Тичам в кенефа, вдигам капака, а от там строго с поглед на Марлон Брандо ме гледа ББ-то. Ужасен пускам водата и...бре, не потъва!!!

 3. бай Ганьо
  #289

  Браво на Екипа!Дано творението ви види бял свят на хартия в приличен тираж.

 4. 17
  #288

  в настоящия момент и обозримото бъдеще следва да кажем:От политическа гледна точка Костов може само да носи топките на Бойко Борисов (когато последният играе тенис!)17 - политолог!

 5. 17
  #287

  Бойко е квинтесенция на балканските демократични ценности.Всичко друго е костовашки смешен плач.dixi17

 6. Rossi
  #286

  С този материал Медиапул се включиха към гласуването в подкрепа на правителството - сега вече не е нужно да се легитимират, това е повече от ясно!

 7. Gogo
  #285

  Бравооо, колко кинти взе за материала.И аз го мога само ми даите някоя личност и 6те се разровя из вестниците.Срещу заплащане естествено

 8. ???
  #284

  ...abe posledovatelen e 4oveka, samo za ministar predsedatel-:)

 9. Архимед
  #283

  Е то нема какво да се коментира.Дано стане ясно на малоумниците,които го избраха за кмет...

 10. Пожар
  #282

  Поддържай пожара в моминската си главица. Той ще разбере за него рано или късно.Той ще долети и ще го угаси с маркуча и ти ще се кротнеш.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.