Борисов: Самолетът на ГЕРБ лети и без "Трибестан"

Борисов: Самолетът на ГЕРБ лети и без "Трибестан"

Любопитна фраза сътвори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в сряда по повод поредните разкрития на парламентарната комисия, заета да "разследва" разходите на Авиоотряд 28 по времето, когато той беше премиер.

"Всеки ден лети в парламента, всеки ден се опитваме да показваме на хората, че и без "Трибестан" може да се вдига", заяви Борисов саркастично в отговор на въпрос кога ще полети самолетът на ГЕРБ.

"Неслучайно Лаков (шефът на комисията Венцислав Лаков – бел.ред.) не пожела, паралелно с тази комисия, да има и комисия за полетите на предишното управление на Тройната коалиция. Както са го написали, че сме летели до Луната, то Станишев и министрите му са летели до Юпитер и Марс. Те са вкарали в тези пари за 4-те години всички полети на предишната и сегашна президентска администрация", не скри възмущението си експремиерът.

Последните няколко седмици комисията, оглавена от депутата от "Атака" редовно "подгрява" аудиторията с подбрани справки за това какви пари са похарчени за ядки при правителствените полети на ГЕРБ, кои ВИП-персони са се ползвали от услугите на Авиоотряд 28, а последното разкритие бе, че са били навъртяни разстояния, колкото за няколко "разходки" до Луната.

"Аз твърдя, че там няма нито една личност, която да не е била по работа. Нито една. Не е моя работа да записвам имената. За радост, всичките ми полети са отразявани от журналистите, местните на обектите, където сме откривали и ходили по работа", продължи да се гневи Борисов без обаче да успее да уточни кой точно е возел с правителствените самолети.

В крайна сметка експремиерът увери, че когато отново застана начело на държавата ще се постарае да заличи лошия имидж, създаден му от комисията на Лаков: "Ще станат съизмерими. Ще видите, че те са над 50 милиона при тяхното управление. Тази манипулация ще я изчистим, но с времето".

Възмущението му намери място и в социалната мрежа Фейсбук, след като блокираният му профил бе възстановен навръх 9-и септември: "Чета и не мога да повярвам на тази гигантска манипулация за полетите на "Авиоотряд 28". В цифрите, които са написали, влизат всички полети на президентството, всички полети на НС, всички полети на военните и всички полети, с които изпратихме до Израел пострадалите от атентата в Сарафово. Влизат полетите, с които извозихме руските туристи при проблема с "Алма тур", за да запазим добрите отношения и туризма в България, полетите на българските пожарникари, които прославиха България с професионализма си при пожарите в Израел и Русия, полетите, с които се спасиха животите на полицаи, артисти, отвлечени от пирати хора, с които се гасяха горски пожари и всичко останало... Факт е , че комисията на марионетката Лаков, дадена от БСП и ДПС на "Атака", не иска и бяга от това да сравни полетите с тези, направени от правителството на Тройната коалиция, ръководено от Станишев. Не иска да разследва как бяха закупени еърбъсите и дестинациите на летенето им. Смея да твърдя, че така описани, че полетите са ми до Луната, Тройната коалиция на Станишев е летяла до Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, взети заедно. Обещавам им, че когато ги свалим от власт, ще има анкетна комисия за това, за да могат българските граждани да сравнят кой къде е летял, по каква работа и да се види къде са летели те по скъпите курорти и дестинации. И в момента военните хеликоптери участват в снимането на филми, защото те не са военни, а са транспортни, само се водят като такива !!!!"

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?