Борисов се радва на “сладка победа”

Борисов се радва на “сладка победа”

Категоричната победа в София и Бургас са много сладка победа за нас, коментира в неделя след втория тур на местните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия. Той повтори, че ГЕРБ е първа политическа сила в страната, защото дори в градовете, където губи кметския пост, получава най-много общински съветници.

Борисов, който бе преизбран за столичен кмет още на първия тур миналата неделя, заяви, че е получил с 60 000 гласа повече отколкото на вота през 2005 г., когато бе избран за първи мандат. Борисов посочи, че това е оценката на хората за неговата работа.

Ако ГЕРБ не съществуваше, цялата страна щеше да бъде червена или на ДПС, изтъкна той.

По негова оценка тези избори са поредната катастрофа на българската политическа система. Борисов и допълни, че няма да влезе в коалиция с БСП.

Новоизбраният кмет на Бургас Димитър Николов, който бе издигнат от ГЕРБ, но доскоро бе шеф на общинската група на СДС и на тези избори бе подкрепен и от СДС, и от ДСБ, и от други партии, коментира пред БНТ, че в тази кампания най-трудното било да устои на нападките и компроматите.

Кандидат съм на ГЕРБ и успях да убедя десните партии в Бургас да ме подкрепят, каза Николов. Той възнамерява да започне работата си като кмет с одит на общината, нов модел за писане на европейски проекти и завършване на новия устройствен план на общината.

Споделяне

Още от България