Борисов се срещна с медийни шефове за боклука

Още три години София ще е в криза с боклуците, ако не се съкратят сроковете по необходимите процедури за изграждане на завод за третиране на отпадъците, а общината ще похарчи над 200 млн. лева, ако до пет години все още няма завод. Това предупреди кметът на столицата Бойко Борисов на среща със Съюза на издателите във вторник.

На срещата, инициирана от Борисов, е присъствал и главният архитект на столицата Петър Диков.

Кметът е запознал издателите с изработения от столичната администрация бърз план за решаване на проблема с битовите отпадъци в София, както и с инвестиционната програма на общината, която ще спомогне за преодоляване на задръстванията в града, предаде БТА.

Съюзът на издателите не е организация, която би могла да взима решения и да ги привежда в действия, но съюзът би могъл да препоръча на своите членове да пишат по тези въпроси, каза главният редактор на в. “Труд” Тошо Тошев, който е председател на съюза.

Някои от думите, които чухме днес от Бойко Борисов, навяват на корупционни действия от страна на държавни институции, свързани с решаването на площадката, начина на строителство, свързани със завода, каза Тошо Тошев

На срещата е било решено да се организира нов по-разширен вариант на разговор, на който да бъдат поканени премиерът, министърът на екологията и председателят на Народното събрание.

Бойко Борисов е казал пред Съюза на издателите, че поне 50% от данък общ доход на софиянци трябва да се връща в бюджета на общината, за да има пари за нова инфраструктура.

Споделяне

Още от България