Борисов ще търси подкрепа от БСП и ДПС за намаляване на броя на депутатите

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в понеделник, че ще търси подкрепа от БСП и ДПС за промяна на "няколко текста" в конституцията – за намаляване на броя на депутатите и забрана да сменят една парламентарна група с друга. Борисов направи това изказване по време на форума "Нова Конституция или реформи в действащата”.

"Търся мнозинство, търся партньори в БСП и ДПС, за да променим няколко текста в конституцията", каза Борисов. След като изложи идеите си кои текстовете точно иска да промени, той отказа да коментира съобщението на "България без цензура", че още депутати от ГЕРБ ще се присъединят към партията на Бареков на 26 май.

"Има нещо много елементарно – всички казват, че трябва да се промени конституцията, всички казват, че са за нова конституция. Как може да стане това? Как се събират 2/3 в парламента, как като стъпки това може да се случи, сега става ясно, че това е един сложен процес", каза Борисов.

Той призова тези партии, които най-много говорят за промени в основния закон, да кажат как това е възможно.

"Колегите от Реформаторския блок говорят за промяна в Конституцията, но трябва да се направи Велико народното събрание. За това са необходими 2/3 от народните представители", каза Борисов.

Споделяне

Още от България