Борисов: Слуховете за оттеглянето ми са мероприятие на ДС

Борисов:  Слуховете за оттеглянето ми са мероприятие на ДС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов опроверга медийна публикация, че от Европейската народна партия (ЕНП) "намекнали" Борисов да отстъпи мястото си на одобряван политик от партията си.

Според вестник "24 часа" това трябвало да е необременена с негативи фигура - например Томислав Дончев, който е уважаван и навън, и сред колегите си от другите формации в център-дясно.

Борисов видя обаче зад подобни твърдения Държавна сигурност.

"Бившата Държавна сигурност е изключително обиграна в така наречените активни мероприятия", заяви Борисов пред "Фокус".

"Томислав е бил кмет на Габрово; министър по еврофондовете. Знаят, че когато се заговори така, това ще доведе до проблем; ще има напрежение към него. Не знам откъде идва. Но това е с цел – не да заздрави положението му в партията, а с цел да го противопостави. Той е прекрасен ръководител и би бил прекрасен председател на партията. Но му трябва още време. Когато остарея, разбира се, всички тези хора ще си направят конгрес, като му дойде времето - ще си изберат ръководство. И ако считат, че това, което съм направил, е добро, могат да ме оставят, почетен председател на партията, ако не... Никой не може да гадае за бъдещето”, каза Бойко Борисов.

Борисов каза, че до момента има пълната подкрепа на Европейската Народна партия (ЕНП).

"До този момент имам пълната подкрепа и никой не си е позволил подобно нещо, напротив, точно обратното. Нашите европейски партньори ни се радват; когато премиерът на Великобритания, два месеца след напускането ни на управлението, пише писмо, за да каже - колко добре е работил с едно правителство, който може в дипломацията да чете, той ще разбере - какво искат да му кажат”, коментира Бойко Борисов.

Според вестник "24 часа" обаче оттеглянето на Борисов щяло да е стратегически ход, който да разчисти пътя пред единните действия на ГЕРБ и Реформаторския блок, част от партиите в който са също членове на ЕНП.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?