Божидар Димитров с второ “последно предупреждение“

Божидар Димитров с второ “последно предупреждение“
Премиерът Бойко Борисов е сърдит на министъра без портфейл Божидар Димитров заради репликата му “шибан народ“, изречена преди месец. “Няма повече да търпя подобно нещо“, заяви Борисов пред бТВ и обясни защо прави поредна отстъпка на Димитров. “Изхождам от това, че той е и депутат избран и се надявам да си е взел поуката“.

Премиерът не е викал при себе си Димитров, за да даде обяснения за казаното, точно защото му е сърдит.

Това е първата реакция на Борисов след изказването на Димитров за “шибания народ“, провокирано от група археолози, дръзнали да се усъмнят, че откритите край Созопол мощи в началото на август са на Свети Йоан Предтеча. "Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т'ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги!", заяви тогава Димитров.

Оттогава досега последваха още скандални изказвания. Димитров нарече лидера на СДС Мартин Димитров “политически лилипут“ и се възмути от българките, че влизат голи в църквата - "голи, тука само на зърната на циците нещо". "За разлика от тях рускините и най-долната курва да е, забрадката - и тогава вътре", даде пример за благоприличие министърът.

Очевидно надеждите на премиера Димитров да си вземе поука засега не се оправдават, защото само преди три дни министърът без портфейл обяви македонските лъвове, монтирани на моста "Гоце Делчев” в Скопие, за импотентни. "Лъвът – български национален символ има детеродни органи и е силно потентен. Македонските – очевидно не”, заяви Димитров.

Премиерът се извини от името на Божидар Димитров на лидера на СДС. “На Мартин Димитров му се извинявам за това, че той по такъв начин се изрази за него“, каза Борисов.

През януари Борисов вече веднъж отправи “последно предупреждение“ към Божидар Димитров. Повод за това бяха думите на министъра, че България ще поиска от Турция 20 милиарда долара компенсации за имотите на тракийските бежанци, като условие да подкрепи кандидатурата ѝ за ЕС.

Споделяне

Още по темата

Още от България