Божидар Димитров се ориентира към политическите анализи, там бил особено силен

Бившият директор на НИМ с критики към половите белези на говорителката на руското външно министерство

Божидар Димитров се ориентира към политическите анализи, там бил особено силен

След пенсионирането си бившият директор на Националния исторически музей и ексминистър в първия кабинет “Борисов” - Божидар Димитров възнамерява да се занимава с политически анализи, в които бил особено силен. Това стана ясно от думите му пред Нова телевизия във вторник.

Първият анализ на Димитров се оказа руската позиция, че Червената армия е спасила българските евреи. Такова изказване направи миналата седмица в изявление говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. "Нито Москва, нито Русия го е казала това, казала го е една пикла, която няма и цици, както всички рускини. Пикла без цици", обобщи Божидар Димитров. По думите му изказването е личен "гаф на мацката, сигурно са я наказали вече".

"Трябва да внимаваме, защото сме само една буболечка до мечката, защото дори без да иска, може да ни смачка", смята Димитров за отношенията между България и Русия.

В амолоато си на политически анализатор той коментира и решението на ДПС от миналата седмица да реализира "политика на демонтаж на коалицията с националистическите партии".

"Всякакви монтажи и демонтажи ги прави българският народ чрез гласуване. Нямам как да стане, ДПС трябва да се яви на избори, за да може чрез депутатите на ГЕРБ да направи мнозинство. Никога няма да го направи. Както и да го погледнеш, това е една етническа партия", коментира Димитров. По думите му формацията само вдига рейтинга на Валери Симеонов.

По думите му и ДПС и БСП вдигат шум, за да не бъдат забравени. "Затова са и тези подскоци на БСП с втората или третата братовчедка на този или онзи, а ДПС подскача за демонтаж, защото братовчедите му са в местната власт", смята той. "А Бойко Борисов изобщо не се притеснява, подсмихва се, реже ленти".

Според Божидар Димитров опозицията в България не е достойна, трябва да се намери нова. "Опозицията не е излишна, иначе няма да има демокрация. Трябва да се намери друга опозиция. Все ще може да се намери една нова партия. Погледнете как пръкват на Запад партиите от места, от които не очакваш", посочи още той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?