Брад Пит призна, че се бори с алкохолизъм и безчувственост

Вече не се възприемам като актьор, филмите са евтин начин да стигнеш до дълбоки чувства, заяви холивудската звезда

За пръв път след развода си с актрисата Анджелина Джоли, холивудската звезда Брад Пит говори надълго за сегашното си душевно състояние, за това как се е превърнал в тежък алкохолик, как не е спирал да пуши марихуана от колежа, как в момента се бори с това, че дълго е бягал от чувствата си и с наложената от самия него емоционална изолация от околните.

В обширно интервю за списание GQ Style, публикувано в сряда и съпроводено с фотосесия в американски национален природен парк, Пит допълва, че вече се е подложил на терапия, спрял е да пие и възприема онзи период от живота си като изследване на собствените слабости. С бившата му съпруга Джоли пък били решили да спрат с "отровната омраза" и заедно да уредят споровете си по приятелски начин и без публичност.

Двамата с Джоли се разделиха изненадващо през 2016 г. след десетгодишна връзка и двегодишен брак, от които имат три осиновени и три собствени деца. Актрисата го обвини в тормоз над децата и в това, че пие много. Пит бе разследван за потенциален тормоз срещу едното от осиновените деца – 15-годишния Мадокс, след като по време на частен самолетен полет си изпуснал нервите пред децата и му посегнал. През януари актьорът бе оневинен от подозренията и с Джоли се разбраха да уредят спора си чрез адвокат, действащ като посредник между двете страни извън съдебната система.

Сега Пит казва, че раздялата с 41-годишната Джоли му подействала като "огромен генератор на промяна".

"Не си спомням и ден, откакто излязох от колежа, в който да не съм пил, да не съм пушил цигари с тютюн и марихуана или да правя нещо подобно... Наистина, наистина съм щастлив да сложа край на всичко това. Когато създадох семейство, спрях с всичко, освен с пиячката. Но дори през последната година, знаете, има неща, с които не мога да се справя. Пиех прекалено много", споделя Пит.

Той припомня, че семейството има винарна, а той се наслаждавал на виното много, но се наложило да "стъпи на Земята", тъй като се стигнало до моменти, в които заедно с виното на масата си наливал водка под масата. "Бях професионалист, доста добър бях станал", допълва той.

"Това просто се превърна в проблем. И съм много щастлив, че пред последната горчива половин година вече отново съм поел чувствата си в свои ръце. Мисля, че това е част от предизвикателствата пред човек – Или отричате чувствата си през целия си живот, или им отговаряте и се развивате. За мен този период беше наистина беше свързан с моите слабости и провали", казва Пит, но допълва, че вече "не си губи времето" в такива "кухи изследвания".

"Започнах терапия. Харесва ми. Харесва ми. Минах през двама специалисти преди да намеря подходящия", обяснява Пит.

Той споделя още, че вече не се възприема като актьор. "Това отнема толкова малко от времето ми през годината и толкова нищожна част от съсредоточаването ми. Филмите вече ми се виждат евтин начин да стигнеш до дълбоки тежки чувства. Вече не се получава, особено като си баща", казва актьорът.

По думите му е пропилял много от времето си да избягва чувствата си и да се изолира в "клетки" от околните, но вече няма време за губене в тези неща.

Той разказва още, че в момента изпитва огромно удоволствие да работи с ръцете си и с изненада открил колко е добър в използването на различните материали. "Правя всичко. Работя с глина, гипс, арматура, дърво", посочва той, но смята, че това е "самотно занимание".

Споделяне

Още от Общество

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?