Братът на "респектиран" от МВР прокурор обвини полицията в кражба

Братът на "респектиран" от МВР прокурор обвини полицията в кражба

Братът на задържания за часове зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов - Васил Михайлов, заяви, че при обиска в дома му са изчезнали пари. Във вторник пред бТВ той каза, че освен описаните и иззети 40 000 евро, от дома му липсвали още 2700 евро и 8000 лева.

Зам.-окръжният обвинител на миньорския град бе арестуван в четвъртък миналата седмица. Акцията по традиция бе промотирана лично от вътрешния министър Цветан Цветанов. Михайлов бе заключен заради лихварство. Часове след ареста обаче той бе освободен срещу гаранция от 5000 лева и обвинение само за принуда.

Според първите информации той отпуснал кредит на мъж от 30 000 лв. и получавал лихва от 3700 лв. на месец. Прокурорът заплашвал свидетели и семействата им и ги принудил да поемат задължения за 10 000 евро, твърдеше МВР след ареста.

При акцията освен дома и служебния офис на магистрата бе претърсено и жилището на брат му Васил. В официалния видеозапис на МВР от акцията зрителите видяха подробности от бельото му. Очевидно "режисьорите" на продукцията търсеха провокация у публиката и го заснеха само по слипове в компанията на маскирани и въоръжени антимафиоти. Васил Михайлов, разбира се, определи тази сцена за повече от унизителна.

Перничанинът обаче е по-възмутен от изчезването на парите."Описал съм в протокола, ще го изложа в жалбата си. Госпожата, която извършваше претърсването, заяви, че без мое присъствие няма да се влиза никъде. След това на кадрите, разпространени от МВР, се видя полицай, който показва една от пушките в стаята, откъдето липсват парите", обясни Васил Михайлов.

Той отхвърли твърденията, че се занимава с лихварство и обясни, че когато има свободни пари, ги вкарва в бизнес.

Попитан откъде разполага с парите, иззети при обиска, Михайлов каза, че е имал автокъща преди време и негови стари клиенти го търсят за автомобили, а в случая 40-те хиляди евро са за два влекача.

"Оръжието ми е абсолютно законно. Записите на заповеди са не повече от 4-5 броя, като някои са отпреди 5-6 години. Понякога като се налага да услужа с пари ги, използвам. Този документ не означава, че съм дал парите за лихва, означава, че съм дал парите и се удостоверява, че ако човекът не иска да ги върне, да докажа, че съм дал пари", добави той. 

Споделяне

Още по темата

Още от България